28 Şubat 2012 Salı

.NET Geliştiricileri için Stored Procedure Değerlendirmesi

.NET'te program yazan geliştiriciler için Microsoft SQL Server stored procedure'lerini tantma. Stored procedure'lerin artıları ve eksilerini keşfetme; Microsoft Visual Studio .NET 2003'ün stored procedure'lerle çalışmayı kolaylaştıracak araçlarını inceleme; Pratik olarak stored procedure yazarken önemli noktaları ortaya koyma.

Web Servis İle Döviz Kur Bilgilerini Çekme!

Merhaba;
Bu yazımda sizlere; bir web servisinin nasıl oluşturulduğu, ve oluşturulan bu web servisinin bir Windows uygulaması tarafından nasıl kullanılacağını eğlenceli bir uygulamayla basit bir şekilde açıklamaya çalışacağım. Umarım örnek uygulamam maksadının dışına çok fazla çıkmamıştır.

T.C. Kimlik Numarası Doğrulama - XML Web Servisi

Bu yazımızda, C# ile XML Web Servislerini kullanarak http://tckimlik.nvi.gov.tr adresinde hizmete sunulan vatandaşlık numarası doğrulama hizmetini ele alan bir örnek proje geliştireceğiz.

“TCKimlikDogrulama” adında bir Windows Forms projesi oluşturarak başlayalım.

ASP.NET’te jQuery ile AJAX İşlemleri


jQuery artık web uygulamalarında sıklıkla kullanılır hale geldi. Gerek sayfa tasarımına harika görseller ve efektler katması, gerekse AJAX taleplerini basit ve hızlı gerçekleştiriyor olması bu kütüphaneyi programcılar ve tasarımcılar için çok cazip hale getiriyor.

ASP.NET’te SEO Uyumlu Sayfa Yönlendirme


SEO(Search Engine Optimization) yani arama motoru iyileştirmesi son yıllarda internet dünyasında tanınmak ve para kazanmak isteyen çoğu kişinin ağzından düşürmediği bir kavram.

27 Şubat 2012 Pazartesi

Xml Notepad 2007

Xml belgeleri hazırlarken kullanabileceğimiz editör olan XML Notepad 2007, hem Microsoft yazılımı hem de ücretsiz olması ve tabi ki bazı marifetlerinin olması nedeni ile sizlere tavsiye edebileceğim, fazla yer kaplamayan güzel bir yazılım.

25 Şubat 2012 Cumartesi

Access Modifiers

Merhaba dostlarım...
Nesne yönelimli programlama serimize devam ediyoruz. Bu yazımda size, erişim düzenleyicilerden (Access modifiers) bahsedeceğim. Aslına bakarsanız, bu yazıyı yazarken içimden bir ses; "şişman adam bak bu makale çok kısa olacak, hem zaten heryerden öğrenilebilecek bir konu, ayrıca çok kolay niye yazıyorsun ki?" diye soruyor. Benim düşüncem ise şöyle yanıt veriyor; "evet basit bir konu olabilir ama, nesne yönelimli programlamanın en temel noktalarından biri. Ayrıca, ben bu nesne yönelimli programlama serisinde, kavramın tüm ayrıntılarını anlatmak istiyorum". Eğer, şu an bu yazıyı okuyorsanız, bu söz düellosunu ben kazanmışım demektir.

8 Şubat 2012 Çarşamba

Yazılım uzmanlarından yazılımcılara tavsiyeler


Yazılımcılardan dost tavsiyeleri

Çağdaş DAVULCU

1. Satış ekibinden bir elemanın analiz ettiği projeye girmeyin !!!
2. Kodu mükemmel bir şekilde yazmaya çalışmayın çünkü mükemmeli ararken proje bitmiyor!!! 
3. Projeyi tümüyle analiz etmeye çalışmayın çünkü analiz müşteritarafından programlama sürecinde değiştiriliyor!!! Günümüzde geliştirilmekte olan projeye müdahale etmeyen tek bir müşteri gösterin bana 
4. Üzerinde çalıştığınız projeyi bitiminde müşteriye göstermeyin!!! Büyük ihtimalle müşterinin beklentisi doğrusunda bir çıktı verememiş olacaksınız??? Çünkü müşterinin beklentisi bitmez. Bu yüzden tümuygulama geliştirme sürecini müşterinin yanında yapın ve günlük onaylar alın.

Atakan KESLER

1- Müşterinin istediğinden daha fazlasını vermeye kalkmayın , öneride bulunabilirsiniz ve kabul olan önerileriniz fazlandırın .
2- müşteri ile teması koparmayın . haberleşin ve proje raporları üzerinden mutlaka geçin. Bu aşamada yeni istek almamaya özen gösterin
3- Detaylı olmayan bir analiz dökümanı ile projeye başlamayın,